Oli outoa tänä vuonna lähteä pikkujouluihin tonttulakki päässä kun maassa ei ollut ollenkaan lunta. Vähän hölmäksihän siinä itsensä tunsi, mutta itsepintaisesti pidin tonttulakkia päässä koko illan. Meillä oli Pokemon porukan kanssa pikkujoulut ja mukaan oli tullut myös juhlien järjestäjän nuorin sisarus, joka kuulemma oli valmistautunut pyyhkimään lattiaa meillä kaikilla opiskelijoilla. :-D Apua!

joulu_2015_pokemon1.jpg

Baarin ohi kulkiessani takaa kuului "Katso joulutonttu?!" joka sai kyllä itsenikin naurahtamaan. Alaovella törmäsin sitten H:hon ja mentiin sisälle. Oli kunnon jouluhenkiset tarjoilut ja oli todella mukava nähdä ihmisiä taas, nyt kun kaikki vähän opiskelevat hujan hajan ja yhteisiä luentoja on vähän. Itse toin pipareita ja glögiä, jotka onnistuin vähän... Polttamaan. Pahus. Oli mukana sitten vielä kaupasta ostettujakin.

joulu_2015_pokemon3.jpg

joulu_2015_pokemon2.jpg

Pelasin myös ensimmäistä kertaa neljän hengen ottelun, se oli hauskaa! Meillä oli myös tietovisoja, pärjäsin yllättävän hyvin kuitenkin. :'-D 

joulu_2015_olkipukki.jpg

Sain vihdoin joulupukin, ostin sen kierrätyskeskuksesta!

joulu_2015_taavi_tonttu_david_gnome_tont

Katsoin näin joulukuussa Tontut -piirrettyä. Oli kyllä todella hauskaa, siinä oli myös paljon sellaista mitä olin unohtanut lapsuudestani, mutta muistin esimerkiksi hahmojen äänet tai jotkin liikkeet todella tarkkaan.

Tein joululoman jo alettua vielä yhtä esseetä jonka halusin palauttaa ennen joulua, että voisin olla rauhassa kotona. Siinä meni kuitenkin sinne 22. päivään asti ennen kuin pääsin kotiin, mutta onneksi vielä mahtui linja-autoon. Kotiseudulla on aina niin mukava käydä ja etenkin kun on pidemmät lomat. Olin tosin saanut hieman ennen lähtöä tietää että minun pitää olla jo heti tammikuun alussa takaisin etelämpänä, joten tällä kertaa visiittiä jäi vähän lyhyemmäksi.

joulu_2015_lumikyyti.jpg
Lumisade sai aikaan hurjan efektin. :-D

joulu_2015_lumiset_oksat.jpg
Olin iloinen että täällä oli juuri jouluaattona kunnolla lunta!

joulu_2015_metropoli_kuusi.jpg
Tutussa kaupungissa oli mukava pyöriä fiilistelemässä joululomaa. Kävin vielä Mirun kanssa katsomassa Krampus elokuvan uudestaan ja naurettiin sille että mitä ihmettä me höpötettiin siellä teatterissa ennen elokuvan alkua kun jostain syystä kaikki siellä istuneet alkoivat jutella keskenään kun meitä oli niin vähän ja mekin huudeltiin sieltä edestä jotain. Voih. :'-D

joulu_2015_piparkakkutalo.jpg
Piparkakku talo! Om nom nom! Äiti yllätti ja oli tehnyt tuo osat, mutta hän sanoi ettei ollut varma mikä kuviosta oli mikäkin osa, ja teki sitten kaikkia paloja varmuuden vuoksi. 

joulu_2015_kuusi_tikru.jpg

Pöllämystynyt Tikru päätyi lähes tietämättään poseeraamaan joulukuusen kanssa!

joulu_2015_lucifer-san.jpg joulu_2015_ulkkumulkku.jpg

Pyysin kavereilta joululahjaksi kuvia anime/manga hahmoista joista pidän! :-D Tämä oli tosi hyvä idea, sillä näistä hahmoista ei ole juuri kummoisesti fanikrääsää markkinoilla missään. (Mikä tämä tupsu-häntä piirre nyt on...? Molemmilla on häntä jonka päässä on tupsu?!)

joensuu_lasten_ilotulitus.jpg

Ilotulitus Joensuussa! Tänä vuonna ei ollut keskiyöllä ilotulitusta, mutta oli niin kutsuttu "lasten ilotulitus" kello kuudelta. Itse asiassa ihan hyvä järjestely, sinne me sitten menimme ja oli sen jälkeen vielä koko ilta aikaa puuhata jotain muuta, ei tarvinnut miettiä että milloin lähdetään ajamaan yms.

Lehdessä oli ilmoitus että paikan päällä jaetaan myös ilmapalloja ja heijastimia lapsille JA LAPSENMIELISILLE, eli sinne siis! En voi uskoa että Miru onnistui puhkomaan oman ilmapallonsa ruusupensaan piikkeihin, se oli surullinen näky... Heijastimia emme nähneet missään jaeltavan, mutta saimme pienet piirustuslehtiöt ilmaiseksi, mikä oli tietysti hyvä juttu koska kaikki pidämme piirtelystä.

2016_serpentiini.jpg

2016_lasit.jpg

Otettiin yhdessä kuvia Hannyn puhelimella, ja hällä oli jokin app siinä jolla sai lisättyä hauskoja clip art juttuja kuviin. Itse halusin, hmm, kenties jo vähän retro-henkiset 3D-lasit?

uusi_vuosi_2016_tahtisadeti_zpslq8wsdwq.

Aika huonolaatuinen .GIF, mutta halusin vain katsoa millaisen siitä saa muokattua... :-D Oli hauska käyttää tähtisadetikkuja ja hillua pihalla. Näyttää ihan Harry Potter loitsulta.

Jotain muutakin noituutta tuli harjoitettua, tinan valamista varten pistettiin tulet takkaan ja juteltiin niitä näitä. Puheeksi tulivat "nuotio ukot" joita tehtiin lapsiporukalla. Vessapaperirullan holkki koristeltiin lehdestä leikatuilla tai itse piirretyillä kuvilla ja sitten se... Poltettiin. Tätä tehtiin etenkin kun mentiin kylään tuttava perheen luokse pääsiäisenä, koska meillä oli tapana mennä makkaranpaistoon rantaan / laavulle / nuotiopaikalle kevät-talvella. Erityisen hyvin jäi mieleen kerta, kun leikattiin lehdestä jonkun miehen kasvot siihen, varmaan jotta "nuotio ukko" olisi muistuttanut enemmän voodoo-nukkea ja ei tarvinnut itse piirtää naamaa - EN muista logiikkaa tämän meidän lapsiporukan "perinteen" takana. :-D No, kyseessä oli joku poliitikko ja aikuiset nauroivat asialle aivan hervottomasti, huusivat toisilleen että tulkaa katsomaan, ja sitten nuotiolla olivat jotkut ihan kippurassa. Ei se minua liikuttanut mitenkään koska ei ollut tuttu henkilö ja tavallaan jos se kuva oli lehdestä, niin pienenä ne ihmiset lehdissä olivat tavallaan "vain kuvia", eivät ketään "oikeita ihmisiä".

Tämä sitten nauratti uutena vuotena, joten me päätettiin että hei nyt pistetään tahallaan poliitikot nuotio ukoiksi ja piirrettiin naamat rulliin.

nuotioukot1_zpsgwp6fwd2.gif

nuotioukot2_zpssuia88mp.gif

Jos olin penskana outo niin olen sitä kyllä vieläkin - kavereideni kanssa yhtä lailla. :-D En ole kylläkään mitenkään poliittisilta ajatuksiltani radikaali ihminen.