Hello! 

Vietin reissussa ulkomailla elokuun lopun äitini ja Mirun kanssa ja sitä ennen pakersin Traconin cosplay asun kanssa, joten blogiin ei ole siksi kuulunut mitään merkintää elokuun ajalta. :-D Pidin matkapäiväkirjaa tuolla Espanjassa, tästä tulee pakollakin piiiitkä kirjoitus, mutta toivottavasti pidätte kuvista!

10.8.2015 - "Mää sulan!"
espanja_2015_1.jpg
Kuva otettu klo 5:27.

Oli aikainen herätys miun kämpältä jonne oltiin saavuttu Onnibussilla edellisenä päivänä. Lento kesti jotain neljä tuntia ja paikan päällä oli muistettava vielä matkalaukut, tosin äiti meni sitten edeltä lunastamaan vuokra-autoa, olis kyllä itteekin kiinnostanut miten se hoituu. 
Univelka tuntui auton kyydissä painavan päälle, näin flamingoja auton ikkunasta joka oli tosi siistiä! Sitten tuli naurettavan kuuma ja HIKI että ei kyllä mitään rajaa! O___O En siis muista milloin olisin ollut noin hikinen, yhtäkkiä elimistö oli vaan "Ohhoh saavuitpas kuumempaan ilmastoon, nyt aineenvaihdunta maksimiin". Onneks en kuitenkaan (luultavasti) haissut pahalle, piti vaan vaihtaa vaatteet ja päästä syömään sitten kun oltiin perillä loma-asunnolla, joka sijaitsi Villamartin asutusalueella ja samaan pihapiiriin kuuluu useampi loma-asunto. Olen kerran aikaisemmin käynyt tässä samassa paikassa. 

espanja_2015_2_mil_palmeras.jpg
Playa de Mil Palmeras, klo 17:49

Sitten koitti se mitä Suomen kesä ei ollut tähän mennessä pystynyt riittävissä määrin tarjoamaan: Lämpimät vedet joissa uida! Rannalle lähteminen oli loistava päätös vaikka aluksi olin ajatellut että ensimmäinen päivä menisi vain lepäilyyn. Vesi oli epätodellisen lämmintä, tuli sellainen olo että ei tämä ole oikeaa, jokin kulissi ja lämmitetty valtava allas?! Kävin meressä uimassa kolme kertaa (pidin välillä taukoa ja join vettä), jonka jälkeen suolavesi alkoi kirvellä sieraimissa! O-:

11.8.2015 - Piikki lihassani
espanja_2015_3_guardamar.jpg
Playas de Guardamar, 17:04.

Asunnon pihapiirissä on yhteinen allas, kävin siellä uimassa aamulla jolloin siellä ei ollut vielä ketään muuta. En tykkää altaasta koska se on sillä tavalla keskellä että kaikista asunnoista on sinne näköyhteys, miten niin socially awkward? Aamupäivästä siistimme etupihaa mm. tasoittamalla pensasaitaa, kitkemällä ja pyyhkimällä hiekkaa ja muuta likaa. Erästä nurkkaa siivotessani ja köynöstä selvitellessäni onnistuin saamaan käteeni naapurin puolelta kaktuksen piikkejä! )-: Minulla oli suojahanskat, mutta piikit tarttuivat ranteeseeni ja kun nypin niitä pois, niitä tarttui lisää hanskoista ja pari päivää sain niitä nyhtää irti milloin mistäkin sormesta. Siivoamisen jälkeen tarkastettiin yläkerran makuuhuone. Ajettiin autolla toiselle rannalle, päivä oli pilvisempi mutta rannalle riitti silti kävijöitä. Pieniä pisaroitakin ripotteli taivaalta välillä, mutta kun oli suurimman osan ajasta vedessä niin ei sitä ees huomannut. Oli jännää kun täällä rantavesi ja hiekka pöllysivät enemmän kuin sillä ensimmäisellä rannalla, mutta täältä löytyi pieniä simpukoitakin! Illalla pelattiin korttia ja söin vanukkaan!

espanja_2015_4_vanukas.jpg
Espanjalaistyylisempi vaniljavanukas karamelli kastikkeella. Marketista tais neljän kappaleen paketti maksaa 0,70€.

12.8.2015 - Oli reppu ja reissumies...
espanja_2015_5_ylakerta.jpg
This is where I reside. Yläkerran makkarissa on ulkoristikko lasioven lisäksi.

Aamulla suunniteltiin shoppailu-päivää ja minulle tuli puun takaa, että ostariin tuskin saisi ottaa reppua mukaan joka mukanani olin matkalle lähtenyt. Olin ajatellut että se olisi niin kätevä, mahtuisi kamera, juomapullo, eväät(?) ja sitten vielä "Jos nyt ostan jotain" eli ajattelin kantavani ostokseni siinä.
espanja_2015_6_logo.jpg
La Zenia Boulevard ostoskeskuksen logo. Todella hyvä laatu kännykän kamerassa ja silleen. :-D

espanja_2015_7_ostari_la_zenia_boulevard

Lähdimme kohti ostoskeskusta jotain klo 10:30. Riitti paljon katseltavaa! Ostoskeskuksessa oli mukavan vilvoittavaa helteeseen nähden vaikka joissakin liikkeissä tuli kuuma. Ostin Marvel aiheiset sukat ja t-paidan Primark nimisestä liikkeestä.

espanja_2015_8_marvel_sukat.jpg
Miesten puolelta, nää maksoi 8€ ja eka mietin etten kehtaa ostaa mutta en ole suomessa oikein nähnyt tällaisia. Sanoin jo että noista Hulk sukista tulee sellaiset että laitan ne aina tenttiin jalkaan!

espanja_2015_9_marvel_paita.jpg
Lasten puolelta, 6€. Ei ole mikään valtionsalaisuus että kattelen toisinaan myös lasten vaatteita koska niissä on usein sarjakuva-aiheita yms. Espanjassa en jotenkin kehdannut pitää tätä paitaa koska tuli vastaan pikkupoikia joilla oli samanlainen paita, Suomessa ihmiset ei TIEDÄ, muhaha. :-P

espanja_2015_10_wok_buffet.jpg
Silmät kiinni kuvassa, perus.

WOK Center. Aivan hillittömästi ruokaa! Oli aasialaista, merenelävää, lihaa, vähän kuin saksalaista ruokaa, pizzaa... Ja jälkkäri puoli, kaikki samaan hintaan! Jouduttiin vannomaan ettei mennä sinne joka päivä syömään koska kävisi huonosti. Itse söin lähinnä sushia ja sitten vaihdoin jälkiruokiin jossain vaiheessa, itehän olen siis huomattavasti enemmän makean kuin suolaisen perään. Täytyy kans sanoa että olen varmaan saavuttanut kyllästymispisteen "perus limppareiden" kanssa. Ei vaan maistu enää Fanta tai Sprite, ne tuntuu ällöiltä. Tää "ongelma" on ollut jo vuoden vähintään ja ärsyttää esim. jos menee kavereiden kaa Hesburgeriin tai Raxiin. Ja sit se etten tavallaan "pysty" juomaan voimakkaasti hiilihapotettuja juomia.

Syötiin niin paljon että vauhtikin muuttui vähän verkkaisammaksi... Suunnattiin ostarin yhteydessä olevaan AlCampoon, joka on vähän kuin Prisma. Äitini työnsi minut Mister Minit -kännykkähuoltoliikkeeseen ja kysyin myyjältä onnistuisiko rikkoutuneen näytön korjata. Myyjän reaktio säpäleinen puhelin nähdessään oli ihan oikeasti nostaa kädet ilmaan ja sen vähän mitä hän englantia puhui oli huudahtaa "Oh no! NOT POSSIBLE!" jonka jälkeen hän liikuskeli hermostuneesti ikään kuin olisi vain halunnut karata koko tilanteesta. :'-D Toivottavasti ei saanut painajaisia! Noh, AlCamposta ruokaostokset ja asunnolle.

espanja_2015_11_cala_del_bosque_la_zenia
Cala del Bosque (Playa Zenia)!

18:30, ajettiin katsastamaan La Zenian rantaa, käveltiin rantaviivaa ja vastaan tuli vain uusia rantoja joka mutkan takaa! Sitten kun pitäis yksin mennä uimaan niin tulikin yhtäkkiä olo "etten voi, mutta haluan kovasti", en osaa selittää. Kävin sitten uimassa yksikseni, onneksi uskalsin kuitenkin koska vesi oli taas TOSI lämmintä! (-: Sit taisin vahingossa saada paniikkikohtauksen ja yritin lähteä vedestä pois sinne missä muut odotti mutta jokainen askel tuntui tosi piiiitkältä. )-8 GÄÄK. Tää on vasta elämäni kolmas tai neljäs kerta kun noin on käynyt ja oli sieltä lievästä päästä mutta olisko pitänyt osata aavistaa se siitä tunteesta mikä oli kävellessä? Mutta en voi antaa tuollaisten vaikuttaa siihen mitä haluan tehdä ja olis kaduttanut jos olisin jättänyt uimatta sen takia. Onneksi siitäkin sit selvittiin ja asunnolla tehtiin todella makeat jäätelöannokset! 

13.8.2015 - Ostoskeskus-olemus
espanja_2015_12_habanjeras.jpg
Tämä päivä oli varmaan kaikista kuumin, lämpöä oli +36 astetta ja jo aamusta oli 30 astetta... Lähdettiin Habaneras ostoskeskukseen. Olen ahkerasti kantanut aina viuhkaa mukana reissussa ja se oli kyllä tarpeen tänään ehdottomasti. Ostarista löysin itselleni kivan sormuksen ja karkkikaupasta paahtomaissia. Ostarin takana näin ison Kentucky Fried Chicken ukkelin tuijottamassa bannerista. Se kans kuvastaa aika hyvin miten isommat ketjut valtaa koko ajan lisää tilaa itselleen ja kaikki tuntuu mukautuvan hieman samanlaisemmaksi keskenään länsimaissa...

espanja_2015_13_habanjeras2.jpg

Ittelleni se tarkoittaa ensisijaisesti valikoiman supistumista. Tykkään oikeasti shoppailla. (sain rahaakin matkalle niin se edesauttoi asiaa.) Mutta olen lähinnä kiinnostunut asioista jos ne liittyy jotenkin sarjakuviin, televisioon, animaatioihin yms. joten ostarit tarjoaa yhä vähemmän mitään nähtävää jos ei sit sorru heräte ostoksiin. Täällä on kuitenkin useita "Asia/Oriental/China" marketteja, jotka myy kivaa krääsää halvalla koska hankkivat suoraan Kiinan markkinoilta. Habaneraksen takana oli kans yks mistä ostin Pokemon tarroja. Usein näissä on osa myös piraattituotteita, näistä esimerkkinä tämä helmi:

espanja_2015_14_youtube_style.jpg
Ei sais olla todellista. :'-D 

Noh, tämä shoppailupäivä jatkui siten että mentiin viereiseen oheistuotekauppaan jossa oli paljon Disney, TMNT, Hello Kitty ja Marvel tavaraa. (Tää oli ihan Legit liike.) Siellä oli siisti laukku Disney pahiksista, ilmeisesti niiden jälkeläisistä on jokin näytelty elokuva joka on näytetty Disney Channelilla kesäkuussa tänä vuonna; Descendants. En kuitenkaan sit ostanut mitään kun oli kallista miun lompakolle. Carrefour tavarataloon ruokaostoksille. Illalla pelattiin Mirun kanssa ahkerasti Pokemonia.
Kattokaa näitä tähtisipsejä joita löytyi! O-: Nyt osaan sanoa että niitä löytyy ihan samanlaisia useassa eri tuotemerkissä.
espanja_2015_15_sipsit.jpg
Uudet suosikkini.

14.8.2015 - Calblanquen bokseri-löytö
espanja_2015_16_calblanque1.jpg
Aamu yhdeksältä lähdimme suuntaamaan kohti Calblanquen luonnonsuojelualuetta ja rantaa. Paikkaa sai hieman hakea, etenkin kun navigaattori yritti ohjeistaa meitä koko ajan maksullisille moottoriteille. Paikka oli aivan upea! Kapusimme läheiselle harjanteelle, josta tuo ensimmäinenkin kuva on otettu. 
espanja_2015_16_calblanque2.jpg
Näkymää toiseen suuntaan.

espanja_2015_16_calblanque3.jpg
Mäessä oli myös hylätty "jokin" rakennus.

espanja_2015_16_calblanque4.jpg
Tuo ikkuna näkyy päädyssä yllä olevassa kuvassa. Otin tämän itsekin ikkunasta käsin josta kiipesin lopulta ulos. 8-D

espanja_2015_16_calblanque7.jpg
Mörskä-selfie. Hylättyjä paikkoja on kiva  tonkia  tutkia ja katsella.

espanja_2015_16_calblanque5.jpg
Miru huomasi pienen luolan rannalla! Miulle tuli heti sellainen että tuonne alas pitää päästä ihmettelmään! Adventureee! Oiskohan että rantavesi joskus nousee luolan perukoille asti? Sieltä ei kuitenkaan mitään kätkettyä aarretta löytynyt vaan miesten vaaleanpunaiset alushousut ja ongen koho. O________o

espanja_2015_16_calblanque6.jpg
Näkymä luolasta käsin oli kaunis! 

Laskeuduttiin takaisin rannalle ja mentiin uimaan. Tähän asti kirkasvetisin ranta ja kalat tuli heti näykkimään kun käveli pohjaa pitkin ja hiekkaa nousi. Nähtiin myös meduusoja jotka muistuttivat mummon tekemiä vohveleita, sellaisia piparinmuotoisia, ruskea-pitsireunaisia... En löytänyt Googlesta mikä kaveri oli kyseessä. Äiti meni miun selän taakse piiloon kun se näki meduusan, ihan kuin se nyt sieltä heti hyökkäis! 8-D Tuolla olis helposti viettänyt vaikka koko päivän! Tai kaksi, mutta leiriytyä ei saanut. Kukkuloilla ja alueella muutenkin elää kuulemma myös huuhkajia, kettuja, mäyriä ja vaikka mitä!

espanja_2015_16_calblanque8.jpg
Kalliot olivat erikoisia, tällaisia kulumia oli ihan korkeammallakin, voi vaan yrittää kuvitella sitä aikaa ja vesimassaa mikä saa tällaista aikaan. (Tosin materiaali on myös pehmeää hiekkakiveä.) Tässä sit Googlailin ja jälkeen päin selvis että alue olisi osittain syntynyt mannerlaattojen liikehdinnästä ja siellä on jo antiikin Rooman aikaista kaivaustyötä ja aivan puiston reunalla olis arkeologiset rauniot roomalaisesta asutuksesta. *tästä ei minulle mainittu siinä matkaoppaassaaa*
espanja_2015_26_hiekkakivea.jpg
Otin tällaisen pienen palan mukaan matkamuistoksi, ajattelin että jos siihen sais nauhan niin vois tehdä kaulakorun.

Oli muuten hyvä että lähdettiin ajoissa matkaan, kun oltiin menossa pois, niin huomattiin että sinne "porteille" oli tullut liikenteenohjaajia jotka viittelöivät autot järjestyksellä läheiselle parkkipaikalle, josta oli vielä todella pitkä matka kävellä lähellekään rantaa tai kukkuloita, me ajoimme rannan pieneen parkkiin, mutta tuollainen jono autoja ei olisi mitenkään tosiaan mahtunut sinne.

espanja_2015_17_dos_mares.jpg
Ajettiin takaisin päin ja pysähdyttiin Dos Mares ostoskeskukseen. Tuossa seinällä on värikkäitä muurahaisia! Sisällä taas katosta roikkui värikkäitä kaloja ja seinällä oli sammakkoja ja lisko. :-D

espanja_2015_17_dos_mares2.jpg espanja_2015_17_dos_mares3.jpg
Also, tuollainen kirja näkyi siellä. :-D Ilmeisesti kyseessä on joku YouTube henkilö? Aika cool! Oman huomion kiinnitti tietysti tuo Trollface. Espanjassa toimii peliliikeketju GAME joka oli tässäkin ostarissa, ostin sieltä Pikachu aiheisen Nintendo 2DS laukun, mutta malli sopii kaikille pelikoneille. (Ite ajattelin käyttää laukkuna jos kiinnitän siihen hihnan.)

espanja_2015_17_dos_mares_pikachu.jpgespanja_2015_17_dos_mares_pikachu2.jpg
Tää maksoi 9,95€ joka oli omasta mielestä halpa tällaiseksi suojalaukuksi. Plus ittellänihän on Pikachu teemainen NIntendo 3DS XL myös... Toisaalta tää on paljon isompi kuin nykyinen Mario-kotelo, mutta vois pistää Marion ja entisen DS Liten kotelot jonnekin joskus kirpparille, nyt kun on tyylikkäämmät tilalla. (DS Litessä on tosi hieno Naruto kotelo!) 

Nauratti Mirun kanssa kun katseltiin pelejä ja siellä oli yksi Bleach peli jota vähän kateltiin silleen että ostaisko, ja sit siinä kannessa oli hahmo joka näytti kahden sarjan hahmon sekoitukselta, Grimmjow (*lunttaa*) Jaegerjaquez ja Ulquiorra Schiffer, joista toinen on Mirun ja toinen meikäläisen suosikkeja. :'-D Silleen "Nice tryyyy, yrittää saada ostamaan pelin." Bööp, nyt selvitin että kyseessä oli "Shattered Blade" niminen peli, mm. noilla hahmoilla olis voinut pelatakin vissiin. Tää sekoitushahmo on game-only Arturo Plateado. Hopea-Arttu, hoho. :-DDDD 

Ajettiin vielä takaisin mennessä Lo Pagan (heh) alueen läpi, siellä näkyi paljon moottoripyöriä, mutta meidän alueella nyt muutenkin on vähän enemmän eläkeläisiä... Illalla kävelin Mirun kanssa, käytiin vielä lähi Kiina-marketissa, jossa ostin taas kaikkea "tarpeellista".
espanja_2015_18_mad_hatter.jpg
Tim Burton's Alice in Wonderland / Mad Hatter muistikirja, piparkakkumuotti ja muffinssivuokia. 

15.8.2015 - Indie? Tuliko meistä nyt hipstereitä?
Tänään suunnattiin läheisille lauantai markkinoille jotka täyttivät yhden kadunpätkän. Myynnissä oli käsitöitä kuten pitsiä, metallitöitä ja taidetta, sitten hedelmiä, vaatteita, leluja, kännykkätarvikkeita, laukkuja ja asusteita... Osa oli taas kyllä vähän sellaista taiwan-laatua. :-D Kuumuus teki kyllä vähän sen että ei huvittanut katsella. Palauduimme asunnolla hyvän aikaa ja jonkin ajan päästä uudelleen liikkeelle.

espanja_2015_20_indie_music.jpg

Illalla La Zenia Boulevardilla oli Indie Music ilta, ostarilla soitti eri bändejä ja DJ:tä. Eräs bändi soitti yllärinä yhtäkkiä "What's New Scooby Doo?" biisin! Oli tosi kiva kun liikkeetkin olivat auki pidempään, kun Suomessahan kaikki menee suht orjallisesti kiinni klo 21, silleen vaikka olisi loma niin "täälllä ei ole mitään nähtävää".

espanja_2015_19_wedding.jpg
Eräässä lahjatavaraliikkeessä oli tällaiset. Luulin aluksi että nää on lesbo- ja homopareille, mutta ne taitaakin olla settinä sellainen "morsian/kaaso + sulhanen/bestman"?
Kerettiin Mirun kanssa pelata ilmakiekkoa ja syödä hattaraakin, en edes muista milloin olisin viimeksi syönyt hattaraa! Pitkä päivä alkoi kuitenkin painaa Mirun päälle, joten lähdimme nukkumaan. Pihalle päästyä näkyi vielä epämääräisesti ilotulitukset jostain kauempaa. Tuntui että ite todella tarvitsin sitä että oli edes yksi ilta kun ihmiset jaksais olla liikkeellä vähän pidempään, mutta pitäis varmaan tosissaan miettiä vaikka jotain reissua sitten siinä mielessä että hei mennäänkö illalla jonnekin, eikä niin että porhaltaa koko päivän aina ja kaikki väsyy. Siellä ostarilla oli pelihallikin auki läpi yön, olis ollut hyvät tilaisuudet vaan heilua siellä.

16.8.2015 - Sunday Survival
espanja_2015_21_mehujaat.jpg
Sunnuntai vaikutti sellaiselta "no mitäs sitä tekis" päivältä, mutta sitten minä ja Miru lähdimme kävelemään läheistä kanavan vartta pitkin. Juuri tänä päivänä minun täytyi sitten unohtaa viuhka pois matkasta! Tuli äkkiä kuuma kun aurinko porotti. Muutenpa reissun kohokohtia oli mm. valokuvaus, kissanpentu ja mehujäät! Kuljettiin kanavanviertä läheiselle Golf alueelle asti josta mentiin San Miguel de Salinas alueen läpi ja kierreltiin takaisin asunnolle. Jalat olivat kipeät ja molemmat vesipullot tyhjeni nopeaan, illalla pelasin vaan Pokemon X:ää. Nappasin Zapdoksen! (Mietin onko tää enemmän matkakertomus vaiko kertomus siitä miten nörtti olen.)

17.8.2015 - Quick! To the Pharaohmobile!
espanja_2015_22_terra_mitica1.jpg
Terra Mítica!

En muista tarkalleen kuinka saatiin tietää tästä paikasta, Wikipediasta luettiin kuitenkin ja voi että olin innoissani! Kyseessä on suuri huvipuisto Espanjan Benidormissa. Klo 8:15 startattiin pihasta ja oltiin sitten pienten navigointivirheiden jälkeen paikan päällä jotain yhdeltätoista. Lentokentällä oli jaettu sellaisia "kaksi yhden hinnalla" Terra Mitica+Iberia Park lippuja, mutta KALLIS puisto tämä silti on esim. Suomen huvipuistoihin verrattuna. @___@ 
espanja_2015_31_lippu1.jpgespanja_2015_31_lippu3.jpgespanja_2015_31_lippu2.jpg

espanja_2015_22_terra_mitica2.jpg
Sisäänkäynti Terra Miticaan aukesi Egypti-alueen puolelle. Muita teemoja olivat Rooma ja Kreikka sekä (jollain tapaa?) erillinen Iberia Park. Rakastan huvipuistoja ja tivoleita ja kaikkea sellaista! En kerennyt kaikkia laitteita käydä läpi, tai no siis osa oli suunniteltu pienille lapsille ja kaikki eivät kiinnostaneet, mutta ajattelin joka tapauksessa mainita ne missä kävin: 

Titánide - Ensimmäinen vuoristorata johon hyppäsin, kyllä nauratti ja oli hyvät kyydit!

Minotauroksen Labyrintti - Luulin että tämäkin oli vuoristorata, mutta se olikin sellainen vaunuajelu, jossa ammuttiin kreikkalaisia hirviöitä laserpyssyillä samalla kun nuket ja koneet rymistelivät päälle ja pitivät ääntä! Oli hydraa, Kerberosta, kentaureja, harpyijoita / seireenejä (siis mitä eroa niillä nyt oli? En jaksa tarkistaa) ja sitten oli jokin nainen joka kirkui apua siellä ja meidän vaunu oli vaan "PEW PEW PEW PEW sorry we can't help you PEW PEW PEW!"  Oma pyssy oli jotenkin viallinen, sain aivan selkeästi ammuttua valoja sammuksiin mutta score pysyi koko kyydin ajan nollassa. Ihan viimeisenä hyökkäs yhtäkkiä Minotauros kans. Tää oli aivan tajun hauska kone, jonotus oli pitkä, mutta se tila oli tehty viileäksi ja varjoisaksi!
espanja_2015_22_terra_mitica4.jpg
Minotauroksen Labyrintin sisäänkäynti. Jonotus tapahtui tuolla sisällä.

The Icaruses - Sellainen perus lentävä keinukaruselli ketjuilla. Tää ei kuitenkaan ollut sellainen "vauvojen versio" mitä normaalisti Suomessa näkee, vaan minimipituuskin oli 120cm eli ei ihan pienimmille ja itse asiassa tässä oli tosi paljon aikuisia kyydissä. Miusta oli hauskaa kun se oli koristeltu kreikkalaisilla jumalilla, ylintä reunaa korostivat tietysti kuvat Ikaroksesta ja Daidaloksesta. Itte olin aika lähellä Hermestä! Oli hienot näköalat ja rento meininki.

Feniksen lento - Äkkipudotusta kaipaaville. Yllätyin ihan miten ylös tämä nousi ja tuntui kunnolla vatsanpohjassa, kyllä näkyi muuten kauas sieltä! 

Magnus Colossus - Kuten nimestä voi päätellä, ISO vuoristorata! Aivan majesteettinen. :-D Välillä olin kädet ilmassa kunnes huomas että mentiin sellaista vauhtia että takapuoli irtos penkistä, niin sitten pidin toisella kädellä kiinnikin. Tämä oli yksi niistä laitteista joka ottaa kuvan kyydissä olijoista. Tosin oma kuva epäonnistui kunnolla, olis ollut kiva muisto! Oma osionsa oli kuitenkin jo itse vuoristoradan löytäminen, siis se, että mistä vaunuun pääsee kyytiin. Käveltiin sellaisessa linnoituksen tapaisessa rakennelmassa joka oli kans tosi siisti, mutta onneksi se tienviitta löytyi kuitenkin. Takana tuli kans yhtä eksynyt joukko joka vaan päätti että me varmaan tiedetään minne mennä.

Inferno - Yhdistelmä kiemurtelevaa rataa sellaisissa penkeissä jotka näköjään pyörii vielä sen lisäksi kokonaan ympäri! Tää oli aika raju kyyti, mutta siitä syystä myös lyhyt. Se oli hyvä siinä mielessä että jono liikkui nopeasti, mutta olis tehnyt mieli mennä toisenkin kerran koska oli sen verran lyhyempi kieputus. Tosin ihan hyvä vaan että kerralla ei höykkyytetä liikaa! Tässä varmaan nauratti kyydissä kaikista eniten, oli tosi awesome!

Alucinakis - Pienempi puinen vuoristorata. Tämä oli selkeästi tasaisempi, sillä se ei näköjään nojannut korkeusvaihteluihin tai silmukoihin, vaan nopeuteen. Vaunut huristivat radan kaksi kertaa läpi aina yhdeltä istumalta. :-D Miru kerkesi ulkonäön puolesta jo vähän kommentoida tätä lasten menopeliksi, mutta taaskaan kyse ei ollut siitä mitä Suomen huvipuistoissa olettaisi: tasainen rata ei ollutkaan mikään pikkulasten junakyyti vaan oikeasti viihdyttävä kokemus.

Argosin Kosket - Luulin että tässä pysyisi kuivana mutta tulikin vettä niskaan laitojen yli. Yritin suojella reppua kastumiselta koska en älynnyt mihin sen olisi voinut jättää lauttailun ajaksi. Kiivettiin sellaiseen isoon kumivene-renkaaseen jossa oli ratti keskellä, jäi tosin täydeksi mysteeriski oliko ratilla mitään tekemistä ohjaamisen kanssa tai pystyikö tätä menopeliä ylipäänsä ohjaamaan. 8-D 

Niilin Putoukset - Kun näin vilaukselta tämän radan, ajattelin vain "takaperoinen Faaraomobiili?!?!?" sillä kulman taakse sujahti joukko ihmisiä jotka istuivat sarkofagissa naamat menosuunnasta poispäin. Tämä oli kuten sellainen "tukinuitto" laite mitä näkee joissain puistoissa. Paaaaitsi että ratsastat Tut Ankh Amonin näköisellä pikkuveneellä, josta olin itse niin huvittunut ettei mitään rajaa! Tällä kertaa oltiin "fiksuja" ja jätettiin tavarat odottamaan, mutta sitten laitteesta pois tullessa siellä olikin kans vastassa sellainen "tältä näytit kun tulit koskea alas" valokuvapiste, eikä tietysti ollut rahaa mukana, whoops. 

Pyramidin Salaisuus - Tämä oli loppuhuipennuksena. En enää edes muista kauanko me tähän jonotettiin, tunti...? Mirulla ja minulla oli jalat ihan kipeinä eikä melkein pystynyt enää seisomaan, siinä sitten yritettiin tsempata toisiamme, että pitäähän meidän selvittää pyramidin salaisuus! Kyseessä ei kuitenkaan ollut sisävuoristorata/kummitusjuna tai vastaava mitä oltiin ajateltu. Kyseessä oli pimeä polku jonka alussa haudanvartija varoitti meitä pyramidin monista vaaroista, espanjaksi tosin joten autuaan tietämättöminä me vain sitten käveltiin eteenpäin (Tuota, sisältä oli kyllä kuulunut huutoa jo kun jonotettiin). Mutta täytyy sanoa että kaikki jalkakivut ja väsymys unohtuivat kerralla kun maskeeratut näyttelijät jahtasivat meitä, säikyttelivät, kolistelivat ja huutelivat! Yksi jopa jäi väijymään Mirua! Ehdottomasti jonottaisin tunnin tätä, oli ihan super hauskaa! Yksi kaveri vain rauhallisesti odotteli nurkan takana että ihmiset kävelevät ja törmäävät häneen, hänen koko yläkroppansa oli maalattu ja kasvot maskeerattu pelottaviksi ja takanani tullut mies säikähti häntä ihan kunnolla! Toivottavasti sitä ei haitannut kun ite oli vaan "oooh wooow", eiks se oo kiva varmaan välillä saada kehujakin? 8-D (Plus hää näytti vähän black metal yhtyeestä karanneelta niin pikemminkin miun huomio kiinnittyi heti siihen kuin että olis säikäyttänyt?)

espanja_2015_22_terra_mitica3.jpg
Tuon sisällä sitten seikkailtiin. Pylväillä katettu alue oli jonottamista varten.

Menihän siinä kivasti jotain kahdeksan tuntia. Itse olisin ollut heti valmiina tulemaan seuraavana päivänä uudestaan, koska meille sanottiin että näillä lipuilla pääsisi huomenna ilmaiseksi sisälle, mutta valitettavasti tähän ei suostuttu, sillä meillä oli lähtösiivous edessä. Miinuspuoleksi reissussa katsoisin sen että kerkesin palaa hieman hartijoilta, otsasta ja päälaelta. En pitänyt aina hattua kun se oli kuuma, vaikka ittelle olis hyvä aina suojata päälaki. Olisin mielellään mennyt myös enemmän vesijuttuihin kuten "Tritonin Raivoon" tai sitten Iberia parkin uima-allas alueille, mutta siihen olis varmaan tosiaan tarvittu se toinen päivä. Tuolla oli myös näytöksiä, kuten gladiaattoriesityksiä, tanssia ja näytelmiä. (en tiedä oliko vain Espanjaksi) Puisto oli huikea ei vain noilta laitteiltaan vaan myös yleisilmeeltään: todella VIHREÄ, paljon vettä ja puita, patsaita ja erikoisia rakennuksia. Oispa lahjatavaraliikkeissä ollut enemmän just Kreikka, Rooma ja Egypti tavaroita, olisin ostanut varmaan jotain muistoksi. (-: 

espanja_2015_22_terra_mitica5.jpg
Yksi maskoteista, oisko tää sit latinaksi joku hippopotamus romanus? :'-D

18.8.2015 - Suihkulähteen metsästäjät
Aamulla kasasin tavaroitani ja viikkasin petivaatteitani yläkerrassa kunnes tuli nälkä ja vedin ison aamupalan alakerrassa. Pieni haittapuoli hotellihuoneeseen nähden on että asunnossa on aina loppusiivous vastuulla, ja noh ehkä se että ite en ole tuollaiseen "pihapiiri" lomailuun tottunut ja en oikeastaan tykkää että joutuu moikkailemaan tai jututtamaan tuntemattomia ihmisiä aina kun menet tai lähdet alueelta. Ittelläni ei ollut matkalaukkua mukana joten alkoi sit näyttää aika epätoivoiselta kun sullottiin Mirun kanssa tavaroita hänen laukkuunsa (ja minun reppuuni myös tietenkin). Käytiin kävelemässä jossain kolmen aikoihin, etsittiin yhtä suihkulähdettä, mutta ei löydetty ja kuumuudessa jaksettu etsiä. Kuuden aikoihin lähdettiin vielä Cabo Roigin rannalle pulahtamaan vielä kerran lämpimään mereen. Kyllä kannatti! 

19.8.2015 - Alicanteen!
espanja_2015_23_aamu.jpg
Klo 8:45, viimeinen aamu Villamartinissa.

Ajettiin lentokentälle ja palautettiin vuokra-auto, minkä jälkeen taksikyydillä Alicanten kaupunkiin ja Hotel Cervantes hotelliin. Jätettiin laukut talteen, sillä hotellihuonetta ei voitu näin aamulla vielä luovuttaa ja lähdettiin kaupungille. Syötiin Restaurant Bar Riossa. Tätä ja hotelliin kirjautumista sekoitti kivasti se, että äiti tahtoi puhua espanjaa, mutta ongelmana oli se, että koko seuruetta ei voinut palvella tällä kielellä, koska kaksi kolmasosaa ei ymmärtänyt. Kommunikointi oli mielenkiintoista kun asiakaspalvelijatkin meni vähän lukkoon kun tajus että paikalle tarvitaankin nyt joku joka osaa englantia. Tääkään ei ollut ongelmatonta, sillä äiti ei aina ymmärtänyt niiden englantia. :'-D 
Alkuruuaksi paistinpannulla valmistettua pinaattia, pääruuaksi turskaa kastikkeella ja ranskiksilla ja jälkiruuaksi vanukasta kermavaahdolla. Samaan "menuun" sai siis valita alkupalan, pääruuan ja jälkiruuan.

espanja_2015_24_sienikatu.jpg
"Sienikatu", c/ San Fransisco.

Minä ja Miru olimme katsoneet netistä, että Alicantessa sijaitsi sarjakuvaliike Ateneo Comics, josta löytyisi myös anime ja manga aiheisia oheistuotteita! Sinne siis! Ostin liikkeestä kaksi Ao no Exorcist avaimenperää, en ole Suomessa nähnytkään! Osa esineistä oli vitriinissä ja piti mennä kysymään myyjältä se auki. "Do you speak English?" Miru kysyi. "Uhhh, no, a little", myyjä vastaa, mutta selvisimme viittelöimällä asiasta ihan hyvin. Kassalle meitä "ulkomaalaisia" tuli palvelemaan toinen myyjä ja kun Miru kyseli käyntikorttia niin minulle myyjä kaivoi tiskin alta kaksi liikkeen nimellä varustettua avaimenperää jossa toisella puolella on myös osoite. "One for you and one for your friend!"

espanja_2015_36_ateneo_comics.jpg
Hieno! :-D
espanja_2015_25_ane_ostos1.jpg
Ao no Exorcist avaimenperä/kynä.

espanja_2015_25_ane_ostos2.jpg
Ao no Exorcist avaimenperä/minipeili.

Hämmästyin kun vastapäätä olikin Comix City joka ei ollut tullut etsinnöissä aikaisemmin vastaan. Siellä oli enemmän juuri espanjankielisiä sarjakuvia, POP-figuureja ja t-paitoja. Ja valtava Batman katossa.espanja_2015_35_comix_city.jpg

Ehdimme myös kiertää kaksi El Corte Ingles tavarataloa ja pienempiä liikkeitä pikkukaduilla. Olin läkähtyä ja tyhjensin varmaan kaksi vesipulloa. Hotellihuoneella pääsi sitten suihkuun ja sitten iltakävelylle! Iltapalaa syötiin paahtoleipää juustolla ja kinkulla Cafe Dulcinassa.espanja_2015_34_alicante_ilta.jpg
espanja_2015_34_alicante_ilta2.jpg

20.8.2015 
Miru oli etsinyt netistä tietoa etukäteen ostoskeskuksista Alicantessa, ensimmäinen kohde oli Gran Via.
espanja_2015_32_gran_via.jpg
Liukuportaissa...

Join smoothien Bombon Boss nimisessä kahvilassa, se oli 2,50€ joka on aika halpa sen kokoisesta smoothiesta Suomen hintoihin verrattuna. O-: Tai ainakin näin mututuntumalta, en ole kovin usein smoothieitä juonut.espanja_2015_33_smoothie.jpg

Toinen paikka missä kävimme oli Plaza Mar 2 ostoskeskus. Käytiin täältä ruokaa hotellihuoneelle vielä lopuksi. Minä ja Miru kannoimme mukanamme Nintendo 3DS laitteita ja tämä oli selkeästi enemmän paikallisten suosiossa, sillä tällä reissulla koneet havaitsivat muita pelaajia kaikista eniten. Esim. La Zenia Bulevard ostoskeskuksessa tuli enemmän vastaan brittejä, alankomaalaisia ja saksalaisia.

espanja_2015_37_ranta_alicante.jpg
Playa Del Postiguet, klo 15:40.

Minä ja Miru lähdimme kävelemään rantaa pitkin, teki mieli mennä uimaan mutta uikkarit eivät edes olisi kerenneet kuivaa kunnolla varmaan niin ei kauheasti ihastuttanut ajatus märkien uikkareiden matkalaukkuun pakkaamisesta. Otettiin kuvia ja palattiin sitten hotellille, oltais varmaan muuten kierrelty vielä kaupungilla, mutta kaikki paikat olivat kiinni siestan vuoksi. Illalla etsimme kauppahallin, mutta paikanpäällä selvisi että se on auki vain aamuisin. Poikettiin kuitenkin vielä slushielle ja karkkikauppaan!

espanja_2015_38_slushie.jpg

espanja_2015_39_candy.jpg
Karkkia! 
En tajua Espanjalaisten karkkikauppojen logiikkaa, joka rivillä on omat hinnat, mutta esim. sitten kaikki nämä olivat samaa hintaluokkaa, paitsi nuo suklaa värikynät jotka ostin erikseen koska uteliaisuus. :-D

Tämä oli viimeinen ilta Espanjassa.

21.8.2015
Taksi oli hotellin edessä 5:15. En tiedä mikä hulluus ajoi minut vielä pelaamaan aamulla Pokemonia, hyvä että kerkesin huoneesta ajoissa ulos. 8-DDD (Mutta nappasin Tornaduksen Pokemon Rumble World pelissä jota olen pitkään yrittänyt!) Lento lähti jotain seitsemältä aamulla ja oltiin Helsinki-Vantaan lentoasemalla noin 11:40, suunnilleen. Vaikka oli ollut suora lento, niin olo oli siitä huolimatta aika tööt. Oli siitä huolimatta todella hieno reissu ja spämmin vielä satunnaisilla kuvilla...

espanja_2015_40_vesipullo.jpg
Nämä vedet olivat uskomattomia! Maksoin aina jotain 0,90€, eivät ole hiilihapollisia ja maistuivat ihan kuin olisi mehua juonut! Suomessa maustetut juomavedet on lähinnä liian hiilihapollisia ja maistuvat laimealta mehulta (pahaa), eli eivät yhtään omaan makuun... Mainosti että eivät lisää sokeria mutta ehkä tuossa oli sitten jotain toisenlaista makeutusainetta.

espanja_2015_42_arietes.jpg
Törmäilyautoradan oven yläpuolella ollut kyltti. Tässä on sitä jotain... Rumaa viehätystä. *peukku* Vaunut olivat pässin ja villisian näköisiä! En itse mennyt kyytiin koska penskajono oli apokalyptisen pitkä ja ne olisivat kuitenkin listineet minut. 8-D

espanja_2015_43_ostoskassit.jpg
Isommat ruokakaupat kuten Lidl (saksa) ja Carrefour (ranska), ja lisäksi Aldi (saksa) ja Auchan/Al Campo (ranska?) eivät käytä enää heppoisia muovisäkkejä ollenkaan vaan kauppaostokset pakataan kestävämpiin säkkeihin joita voi käyttää uudestaan ruokaostoksien kantamiseen. Suomessakin tämä vaihtoehto on jo tullut näkyviin monien kauppojen kassoille ja pienten läpinäkyvien muovipussien jakamista halutaan myös säännöstellä. Omasta mielestä järkevä muutos, mutta ittellä toki lojuu yllin kyllin noita kangassäkkejäkin. :-D

espanja_2015_41_mikado_king_choco.jpg
Eurooppalainen pocky vastine Mikado iskee jälleen! Nämä olivat super hyviä! O___O